Geç dönem Ortaçağ Doğu dünyasında adını söz ettiren Emir Timur’un, 1370 yılında Semerkant’ta hükümdarlığını ilan etmesi ile Timur İmparatorluğu resmen kurulmuş oldu. Hindistan’dan Anadolu’nun doğusuna kadarki topraklara hâkim olan Timur…
Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923’te kurulmasının ardından Mustafa Kemal’in direktifleri doğrultusunda girişilen modernleşmeci reformist girişimler, tüm alanlarda olduğu gibi güzel sanatlara ve dolayısıyla mimariye de sirayet etmiştir…
XIII. yüzyılda Türkiye Selçuklu Devleti’nde dinî, ekonomik ve siyasi manada önemli etkileri olan Babaîler İsyanı yaşanmıştır. Bu isyan Baba İlyâs tarafından tasarlamış, müridi Baba İshak ise isyanı Kefersud’da başlatmıştır…
Türkiye’de akademik tarihçiliğin mühim isimlerinden olan Prof. Dr. Ahmet Şimşek, Akademik Tarih’in, Türkiye’deki tarih ve tarihçilik anlayışı üzerine sorduğu soruları cevapladı.
Tarih, medeniyetlerin inşası için son derece mühim bir unsurdur. Tarihin kurucuları ise tarihçilerdir. Medeniyetler, oldukça özel ve yetkin tarihçilere ihtiyaç duymuşlardır…